اخبار پارس ساختار
title

مؤسس و رِِئیس هیئت عامل گروه صنعتی پارس ساختار: کافی است باور کنیم که می توانیم

۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
مؤسس و رِِئیس هیئت عامل گروه صنعتی پارس ساختار: کافی است باور کنیم که می توانیم

به روزهای پایانی سال 1403 به عنوان سالی تاریخی و پرحادثه در تاریخ کشورمان و منطقه رسیده ایم. سالی که تحولات زیاد سیاسی،اقتصادی و اجتماعی را در کشورمان و شاید در دنیا شاهد بودیم. سانحه بالگرد رئیس جمهور و ناتمام ماندن دولت سیزدهم اگرچه در سال های اوایل انقلاب برای ایرانیان اتفاق افتاده بود اما بی شک برای نسل جدید و جوانان تجربه ای تازه و سخت بود.
به رسم چند وقت گذشته نشریه پانار، در روزهای پایانی اسفندماه با وجود مشغله های بسیار، چند ساعتی از وقت گرانبهای آقای مهندس اباذر مٶسس و رئیس هیئت عامل گروه صنعتی پارس ساختار را گرفتیم تا در ویژه نامه نوروزی پانار به تحلیل سال گذشته و برنامه های سال نو بپردازیم که مثل همیشه با نظر مثبت ایشان برای هم کلام شدن مواجه شدیم. ماحصل این گفتگو را در ذیل می خوانید:

با عرض سلام و قدردانی از خدمت جنابعالی که این فرصت را برای خوانندگان پانار در روزهای شلوغ کاری آخر سال فراهم کردید.برای سوال اول از تحلیل وضعیت سال 1403 شروع کنیم
سال 1403 سالی پر از وقایع مختلف برای کشورمان همراه بود. علاوه بر اتفاقات در سپهر سیاسی کشور و آغاز دولت جدید و دوره جدید مجلس شورای اسلامی؛ اقتصاد و صنعت نیز در سال گذشته با وجود همه فراز و نشیب هایش و چالش‌های متعدد داخلی و بین‌المللی، شاهد رشد و تحول‌ بوده است. بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران و گزارش‌های منتشرشده از سوی سازمان برنامه و بودجه، علی‌رغم فشارهای ناشی از نوسانات ارزی و تحریم‌های بین‌المللی، رشد اقتصادی مثبت و تلاش‌های هماهنگ دولت و بخش خصوصی، زمینه‌های توسعه صنعتی را تا حد زیادی بهبود بخشیده است.
با وجود دستاوردهای مثبت، اما چالش‌هایی همچون ناترازی انرژی ، محدودیت‌های تأمین مواد اولیه و نوسانات نرخ ارز آزار دهنده بود. تورم افسار گسیخته نرخ ارز در این دوره فشارهای قیمتی را بر هزینه‌های تولید اعمال کرد. این وضعیت نیازمند سیاست‌های دقیق و هوشمندانه جهت مقابله با چالش‌های وارداتی بود.
برای عبور از مشکلات اقتصادی نیازمند اصلاحات ساختاری و حمایت از بخش خصوصی هستیم و این مسیر تعامل سازنده میان دولت، مجلس و بخش خصوصی ضروری است زیرا این تعامل منجر به کاهش چالش‌های داخلی و خارجی می‌شود.
اکنون تصمیم‌گیری‌ها باید بر اساس منافع ملی و تحلیل‌های کارشناسی باشد تا از آسیب‌های ناشی از مداخلات غیرضروری جلوگیری شود.همچنان مسائلی نظیر وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی، نظام مالیاتی، ضعف نظام بانکی، اقتصاد دولتی و تحریم‌های گسترده بین‌المللی نیازمند اصلاح ساختاری و برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت است.
مهم ترین چالش واحد های تولیدی که باید در سال آینده کاسته شود چه بود؟
امروزه کمبود سرمایه در گردش، بزرگ‌ترین مشکل واحدهای تولیدی است . افزایش سطح قیمت‌ها، بنگاه‌های تولیدی را با بحران مواجه کرده و در عین حال اثرات افزایش نرخ ارز به طور طبیعی بر نرخ نهاده‌های تولید، اثرگذار بوده است. در نتیجه دولت به منظور کنترل تورم، سعی در کاهش نقدینگی داشته و با اعمال سیاست انقباضی و محدود کردن بانک‌ها، قدرت اعتباردهی آن‌ها را کاهش داده است. ضمن اینکه ناترازی بودجه کل کشور، منابع اعتباری بانک‌ها و بازار سرمایه را به جای تخصیص منابع جهت رشد تولید و سرمایه‌گذاری، صرف تٵمین کسری بودجه کرده و عرصه را برای سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان تنگ‌تر کرده است.با توجه به فشارهای وارده بر اقتصاد ایران به‌واسطه تحریم و انتظارات منفی و آسیب شدید تولید و سرمایه‌گذاری و از طرفی توفیق نه‌چندان موفق سیاست‌های کنترل نقدینگی، بهتر است در شرایط تحریم چندان روی سیاست‌های انقباضی شدید به‌خصوص در مورد اعتبارات و تسهیلات تمرکز نکرد و سعی نمود به‌جای آن با مدیریت تورم و ثبات تورم، تولید را به حرکت درآورد.
در شرایط فعلی اجرای سیاست‌های پولی و مالی، باید ثبات تورم و نه‌چندان کاهش تورم را در اولویت قرار دهد و نمی‌توان انتظار داشت با اجرای برخی سیاست‌های پولی و مالی تورم کاهش قابل‌توجهی را تجربه کند. اگر تحریم‌ها رفع شود سیاست‌های پیشنهادی مذکور می‌تواند تورم بلندمدت و ماندگار کشور را کاهش داده و آن را به سطوح تک‌رقمی سوق دهد. اما اگر تحریم‌ها رفع نشود، سیاست‌های مذکور بدون کاهش چندان در تورم بر تولید و سرمایه‌گذاری فشار وارد نموده و کشور هم تورم و هم رکود را تجربه خواهد کرد. بنابراین بهتر است در این شرایط روی رشد اقتصادی و مدیریت و ثبات‌بخشی به تورم تمرکز کرد تا سیاست‌های انقباضی شدید و تحمیل رکود. «بروز فسادهای مالی و اتلاف منابع» و «تضعیف توان تولید و سرمایه‌گذاری» از تبعات سیاست‌های دستوری دولت و مداخله در بازار محسوب می‌شود، این سیاست نه‌تنها هدف سیاستگذار را در استفاده از ابزار سرکوب قیمت‌ها برای کنترل تورم محقق نخواهد کرد، بلکه کشور را در تله توسعه‌نیافتگی نیز گرفتار می‌کند. پس از سال‌های متمادی تجربه مصادیق شکست‌خورده این نوع سیاستگذاری، انتظار می‌رود مسیرهای ناکارآمد نظام اقتصادی و موانع افزایش توان رقابت‌پذیری بنگاه‌ها با حذف اقتصاد دستوری، اصلاح شود.

چه مواردی برای رسیدن به موفقیت در سال های آینده را ضروری می دانید
کافی است باور کنیم که می‌توانیم، و مقدمه آن دغدغه‌مندی و درد مشکل را داشتن است، اگر دغدغه داشته باشیم می‌نشینیم و برای حل مشکل چاره‌اندیشی می‌کنیم. اگر ما در کنار هم باشیم و با وحدت و قدرت جلو برویم، برای حل تمامی مشکلات پیش رو راهی خواهیم یافت. ما بایستی با توان چند برابری در این جنگ تمام عیار اقتصادی، تلاش کنیم تا برای میهن خویش آسایش و آرامش را خلق کنیم.امیدوارم مسئولان و دست اندرکاران بخش اقتصاد و صنعت کشورمان با نگاه جامع تر مانع از دستورالعمل های ناگهانی و به قول معروف خود تحریمی باشند تا صنعتگران بتوانند به عنوان بازیگران اصلی میدان اقتصاد و تولید به وظایف خود با دغدغه کمتر و آرامش بیشتر عمل نمایند. با نگاهی به پیش‌بینی‌های کارشناسان و برنامه‌های توسعه‌ای دولت، انتظار می‌رود سال ۱۴۰۴ شاهد رشد مثبت در بخش صنعتی باشد. اگر در صادرات نفت دچار مشکل باشیم قطعا صنعت می تواند گره گشای مشکلات ارزی کشور شود.

ارتقا بهره وری در فعالیت های گروه صنعتی پارس ساختار در سال پیش رو را چگونه ارزیابی می کنید؟
بهره وری ستون اصلی موفقیت و رشد هر سازمانی است. با سرمایه‌گذاری در منابع انسانی، استفاده از فناوری‌های نوین، بهینه‌سازی فرآیندها، ایجاد فرهنگ سازمانی کارآمد و رهبری اثربخش، می توانیم به طور قابل‌توجهی بهره‌وری خود را افزایش داده و به رشد و پیشرفت هر چه بیشتر دست یابیم. در گروه صنعتی پارس ساختار همکاران توانمندم توانسته اند همواره در راستای سیاست های
پیش‌بینی شده مجموعه حرکت نمایند. در سال گذشته زحمات همکاران در کارگاه های مختلف احداث خطوط انتقال نیرو در کشور و شرکت های زیر مجموعه در بخش های ستادی و صفی با همه مشکلات و ناترازی های مختلف که دامن گیر تولید و صنعت بود ادامه پیدا کرد . در سال پیش رو نیز بی شک با توان بیشتر و روحیه مضاعف باید در پیگیری برنامه ریزی های گروه صنعتی در حوزه های مختلف تولید و خدمات تلاش کنیم تا با عزم و پشتکاری ستودنی به اهداف متعالی ترسیم شده در شرکت های زیر مجموعه گروه با همدلی و مودت، دست یابیم.
همچنین از همین فرصت استفاده میکنم و آغاز سال جدید و فرارسیدن نوروز و بهار طبیعت و تقارن آن با لیالی پر معنی و با برکت قدر را تبریک و تهنیت می گویم.امید دارم در سال جدید با همتی بزرگ و کوشش خستگی ناپذیر در کنار هم به اهداف برنامه ریزی شده دست یابیم و یقین داریم که راهی دشوار اما نه چندان طولانی برای رسیدن به اهداف پیش رو داریم.
قدردانی می نمایم از همراهی خانواده های همکاران محترم که صبوری و همراهی آن ها زمینه ساز تحقق موفقیت های خانواده بزرگ پارس ساختار شده است. به امید اقتدار و عظمت مردم ایران عزیز در سال جدید.
از لطف و عنایت جنابعالی سپاسگزاریم.